Bugun...



Ekmek 7,5 TL'den Satılıyor Simitte zamlanıyor 10 TL oluyor

Kocaeli’de ekmek fiyatlarına yapılan zam talebi görüşülürken simit fiyatlarının da artacağı öğrenildi. 100 gramı 7.5 TL olan simidin, yükselen maliyetler sonucu 10 TL’den satışa sunulması bekleniyor

facebook-paylas
Güncelleme: 23-07-2023 21:14:22 Tarih: 18-07-2023 11:00

Ekmek 7,5 TL'den Satılıyor Simitte zamlanıyor 10 TL oluyor

Kocaeli’de artan maliyetler sebebiyle geçtiğimiz yılın Kasım ayında ekmek fiyatlarında düzenlemeye gidilmişti. 200 gramı 4 liradan satılan ekmeğin 210 gramı 5 liradan satışa sunulmuş, 2022 yılının Temmuz ayında yapılan ekmek zammının ardından 1 Kasım zamlarıyla birlikte Kocaeli, 2022 yılını iki ekmek zammıyla kapatmıştı. Asgari ücrete ara zam, vergi zamları ve maliyet artışı sebebiyle Kocaeli’de ekmek fiyatlarına zam talebi geldi. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanlığı’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği komisyon toplantısında 210 gramlık ekmeğin yeni fiyatı için 7,50 TL talep edildi. Ticaret Bakanlığı’na ve Fırıncılar Federasyonu’na sunulmak üzere hazırlanan yeni tarife, kurumların ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin onayının ardından geçerli olacak.

Ekmeğin ardından simit fiyatlarına da zam geliyor. Kocaeli'de 2022 yılının Kasım ayında 100 gramı 5 liradan satışa sunulan simidin fiyatı 6 liraya yükseltilmişti. Yeni yılla birlikte artan maliyetlerin de etkisiyle simitçiler, Kocaeli Fırıncılar Odası'ndan resmi bir karar çıkmamasına rağmen bazı işletmelerde ve seyyar simit tezgahlarında 100 gram simit 7,5 Liradansatışa sunulmaya başlanmıştı. 23 Ocak’ta Kocaeli Fırıncılar Odası’ndan çıkan kararla yeni fiyat tarifesi işletmelere ve tezgahlara asıldı. Susam ve un fiyatlarında yaşanan artış, vergi zamları ile yükselen maliyetlerin etkisiyle simitçi esnafının da zam talebini Fırıncılar Odası’na bildirdiği öğrenildi. 100 gram simit için 10 TL fiyat talep eden simitçiler, bir süredir odadan çıkacak kararı bekliyor. Maliyetlerin karşısında 10 TL’nin dahi yeterli olmadığını dile getiren simitçi esnafı, bir süre sonra bu rakamların da işletmeleri zora sokacağını ifade ediyor.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI