Bugun...



Fikri Işık 'Bu bir teşekkür ve muhasebe konuşması

AK Parti Kocaeli eski Milletvekili Fikri Işık, "Ben seçilmiş siyasetten çekildim. Siyasetten ayrılma ise ağır bir iddia olur. Hiçbir göreve talip olmadım. Bundan sonra da böyle bir niyetim yok. Seçilmiş bir göreve talip değilim" dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-09-2023 00:21:05 Tarih: 05-06-2023 21:46

Fikri Işık 'Bu bir teşekkür ve muhasebe konuşması

AK Parti Kocaeli eski Milletvekili Fikri Işık Maide Restoran'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen programda Işık, "Bu bir teşekkür ve muhasebe konuşması" diyerek görev süresince yaptıklarını kamuoyu ile paylaştı.

Seçim sürecini atlattık"  diyerek sözlerine başlayan Fikri Işık, "Yeni kabine de oluşturuldu. Ben bu dönem milletvekilliği başvurumu yapmadım kendi isteğimle. Üç dönem kuralını önemsiyorum. Bu döneme kadar Kocaeli halkına hizmet etme fırsatım oldu. Bana güvenen herkese ve birlikte çalıştığım arkadaşlarıma teşekkür ederim. Türkiye'nin her iline en az bir kere gittim. 2017 yılında bir referandum gerçekleştirildi. Referandum öncesi Amerika'da müzakerelerde bulundum. Görüşmenin ardından YPG'ye silah sevkiyatı ertelendi. Bu olayın ardından geldim Kandıra'da referandum çalışmalarına katıldım. Ülkemize ve şehrimize ve partimize karşı sorumluluklarımız var. Hiçbirini aksatmamak durumundasınız. Siyaset rekabettir. 4+4+4 sistemi geçerken CHP'li arkadaşlarımızla konu üzerine samimiyetle çok konuştuk. Burada önemli olan samimiyet ile çalışmak. Siyasette çalışmadan bir yere gelmek de mümkün değil. Kocaeli halkına, şahsıma ve partime verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ne kadar teşekkür etsem az. Siyaset yapıyorsanız güçlü teşkilatlarınız olacak. Bugün iktidarla muhalefet arasındaki en büyük ayrım bu. Kocaeli'de STK'larımızla ve muhtarlarımızla çok güzel bir iletişimimiz oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarımı sunuyorum. Aile bireylerime de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu bir teşekkür ve muhasebe toplantısı" dedi.

 

AK Parti'nin Kocaeli'de bir milletvekili kaybetmesi ile ilgili konuşan Işık, "Milletimizin verdiği karar başımızın üstünde. Vatandaş hata yapmaz, siyasetçi yapar. Bir hatamız oldu ki vatandaş notunuzu kırdı. Neden bir milletvekili kaybettik diye sorması gerekenler bizleriz. Bir özeleştiriye ihtiyacımız var. Kabinede her ilden bir bakanın olması mümkün değil. Kocaeli'den bakan olmaması büyük bir kayıp değil. Siyasetin giriş kapısı var çıkışı yok. Ben seçilmiş siyasetten çekildim. Siyasetten ayrılma ise ağır bir iddia olur. Bilim ve Teknoloji Bakanı olduğumu televizyondan öğrendim. Hiçbir göreve talip olmadım. Bundan sonra da böyle bir niyetim yok. Seçilmiş bir göreve talip değilim. Bundan sonra kendi ticari işlerime döneceğim. İl başkanımızın sekizinci sıraya konulmasına üzüldüm. 47 milyon Euro konusuna hiçbir zaman cevap vermedim. Bu manşeti atanları herkes çok iyi biliyor. Bana Bilim Sanayi Bakanlığı teklif edildiğinde yerli otomobil çalışmaları vardı. Biz de çalışmalara katıldık. Önümüzde iki seçenek vardı. Ya sıfırdan otomobil yapacaktık. Biz hazır bir platform satın aldık. O aracın fikri mülkiyet haklarını satın aldık. Bize satmazsanız ortada kalırız dedik. 40 milyon euroya aldık. Onaylardan sonra para TÜBİTAK'a verildi. Bu süreç çok şeffaf. Gerçek olsaydı CHP bizi perişan ederdi mecliste. Araçları paylaştık. Kamuflajlı araçlar yola çıktı. Bu araçlar TOGG'un temeliydi. Bu proje boşa gitmedi. Şu an ASELSAN'da kullanılıyor. İkinci bir yerli otomobil üretmek istersek bunu kullanabiliriz. Ortada boşa harcanan para yok. Bu platform şu anda ASELSAN'da kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

"PARTİDEN KOPMAYI DÜŞÜNMEDİM"

14 Mayıs seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Işık, "Seçimlerin ikinci tura kalacağını biliyordum. Son10 güne kadar Yeniden Refah Partisi'nin milletvekili çıkaracağını tahmin etmemiştim. Ben hiçbir zaman partinden kopmayı düşünmedim. Yanlış varsa dile getirmekten de çekinmedim. İl başkanı seçildiği zaman 'Yürüyüş Yolu'nda başım dik gezmem gerekir' demiştim. Yanlışları dile getirmem partime ve davama olan bağlılığımı gösterir. Hiçbir zaman makam mevki üzerinden siyaset yapmadım. Bu seçimde de bir beklentiyle hareket etmedim. Beni en çok korkutan Sayın Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yaptığı görüşmenin içeriğini açıklamaması oldu. Bunun Suriye meselesi ile ilgili ve ülkede tehlike yaratacak bir anlaşma olduğunu düşündüm. Saha çalışmalarımı da hep muhalif ya da kararsız seçmenler üzerine yoğunlaştırdım. İzmit'i de kendi hatamızdan kaybettik, Fatma Hanım'ın başarısından değil. Bütün belediye başkanlarıyla aram iyidir. Fatma Hanım'a araç kredisi konusunda elimden gelen desteği sağladım" şeklinde konuştu.

"EN BÜYÜK SORUN MUHALEFET SORUNU"

Ülkenin en büyük sorununun muhalefet sorunu olduğunu belirten Işık, "Türkiye'nin en büyük sorunu muhalefet sorunu. Bu duruma rağmen vatandaş muhalefete destek olmuyorsa bir düşünmek lazım. Keşke CHP, AK Parti'ye sert muhalefet yapsa. Şu anda milletvekilliği bitti. Siyasete girdiğim günden bu yana hiçbir kamu işi almadım, aracılık etmedim. Ben bir tek belediye ihalesine bile girmeyi doğru bulmadım. Mal varlığım mecliste duruyor. AK Partili belediyeler ve Ankara Belediyesi deprem bölgesinde çok iyi çalıştı. Türkiye'de belediyecilik AK Parti'nin işi. Ben görevimi layığıyla yapmaya çalıştım" dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI