Bugun...



Tahir Başkan yerli yerinde 1297 Eser ve hizmeti 3 saatte anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra 4 yılda yaptığı hizmetleri “Yerli Yerinde Hizmet ve Eser Dolu 4 Yıl” basın toplantısında anlattı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Büyükakın, hizmetlerini 14 konu başlığında 1297 eser ve hizmetin detaylarını açıkladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-07-2023 11:35:39 Tarih: 15-07-2023 13:15

Tahir Başkan yerli yerinde 1297 Eser ve hizmeti 3 saatte anlattı

Saat 14.40’ta başlayan basın toplantısı Kocaeli’de yapılan hizmetlerin kısa bir sinevizyonu ile başladı. Sinevizyon gösteriminden sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, seçildikten sonra bir emaneti devraldıklarını ve bu emaneti en iyi şekilde korumak için yola çıktıklarını belirtti. Görevi devredecekleri günü düşünerek hareket ettiklerini söyleyen Büyükakın şu ifadeleri kullandı: “Eleştirilere dikkat ederek çalışıyoruz. Ama sürekli eleştirilere kulak asarsak da iş yapamaz hale geliyoruz. Eleştirileri dinliyoruz. Almamız gereken varsa aldık. Sırf muhalefet olsun diye söylenenleri ise salıp gönderdik ve sadece işimize baktık.  

POLEMİKLERİN İÇİNDE OLMADIM 4,5 yıl boyunca kasıtlı olarak hiçbir polemiğin içinde olmadık. Sadece hizmete odaklandık. Halkımızın ve hakkın rızasını kazanmak için çalıştık. Şehrin pozitif söylemlere ihtiyacı var ve bu şehir için önemli. Sürekli negatif söylemler bizi ve şehri yorar. Pandemi döneminde çıktık 'Kimse merak etmesin, endişe etmesin gerekirse tüm yatırımları durdurur tüm imkanları milletimize sunarız' dedik. Çünkü bizim işimiz milletin öncelikli ihtiyaçlarını gidermektir.

ÇOK FIRTINALI BİR YOLCULUK OLDU Burada harcadığımız bütçe milletin parasıydı. Asla çarçur etmedik. Odalarımızdaki mobilyaları dahi değiştirmedik. Zaten koltukta oturmak için gelmedik. Çalışmak için geldik. Bizim bu yaklaşımımız belediyeye yansıdı ve inanılmaz tasarruf yaptık. Borçlu, israf yapan belediye dediler. Ama takdiri halk yapacak. Yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında halkımızın takdirini alıyoruz. Pandeminin neden olduğu büyük bir ekonomik daralma oldu. İhaleler iptal edilmek zorunda kaldı, iki kez tasfiye kararı çıktı. Çok fırtınalı bir yolculuk yaşadık.  

ÇITA MUTLU ŞEHİR En son asrın felaketi deprem oldu. Bütün hesapları değiştiren koşulların içinden geçtik. Bunları anlatarak bahane aramıyorum. Tüm bunlara rağmen işimizi hakkı ile yaptık. Tempomuz asla düşmedi. Taahhüt ettiklerimizin yüzde 92’sini yaptık. Dönem sonuna kadar söz verdiklerimizin yüzde 100'ünü yapacağız. Bunları yaparken kavga da etmeyelim dedik. Çünkü şehir topyekun yaşar. Bunun için mutlu şehir dedik. Bunu çok eleştirdiler. Bu mu mutlu şehir dendikçe biz de düzeltmek için kendimizi gözden geçiriyoruz. Çıta mutlu şehir olma yolunda mücadele çıtası olacaktır. Bu milletin bir kuruşunu zayi etmedik. Şehrin büyük ritminin içinde biz yaptığımız çalışmayı 14 ana başlıkta topladık. Alt yapıyı bitirmeden üst yapıya geçmemeye çalıştık. DSİ ile Ballıkaya Barajı'nı Sakarya Belediyesi ile birlikte kullanacağız. 190 milyon metreküp kapasiteye sahip ve biz bunun 80 milyon metreküp suyunu kullanabileceğiz. Kocaeli’nin su ihtiyacı 2040 yılına kadar planlandı. 15 milyon metreküp su kapasitesi olan İhsaniye Barajımız tamamlandı isale hatları yapılıyor. Yüzde 75’i tamamlandı. Denizli-Cumaköy İletim Hattı 3 milyon metreküp hacme sahip ve tamamlandı. Gıda krizi ile ilgili gündem varken biz de bu konuda çalışma yaptık. Kandıra Toromanlar Yeni Sulama suyu hattına başladık. 2 bin 400 hektar alanı sulayacak. Bir taraftan da atık su sorunumuz var. Bu sorunu müsilaj ile gördük. Müsilaja karşı arıtma yapmak gerekiyor. Bir damla suyu arıtma tesisinden geçirmeden denize bırakmıyoruz. Şu anda yüzde 73 oranında atık suyumuzu ileri biyolojik arıtma yapıyoruz ve bunu kısa zamanda yüzde 100’e çıkartıyoruz. Kocaeli’den Diyarbakır’a kadar içme suyu hattı yaptık. Kocaeli’den Eskişehir’e yağmur suyu hattı yaptık. 41 milyonluk gri suyumuz var. Şu anda 14 milyonu sanayiciler tarafından kullanılıyor. Bu çalışmamız ödül aldı. Son yaptığımız su zammında sanayi suyunu yüzde 85 oranında artırmamızın nedenlerinden biri de gri suya yönlendirmekti. Kayıp kaçakta yüzde 25 hedefini tutturduk ve Türkiye’nin en iyi illerinden biriyiz      

 







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI