Bugun...



Deprem, Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı

TÜBA-Türkiye Bilimler Akademisi deprem riski altındaki bölgelerde şehirlerin güvenli, yaşanabilir ve sürdürülebilir şekilde yeniden yapılandırılması hedefiyle "Deprem, Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı" düzenledi

facebook-paylas
Güncelleme: 12-10-2024 23:45:59 Tarih: 08-10-2024 00:02

Deprem, Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) ev sahipliğindeki programda konuşan Vali İlhami Aktaş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiğini, on binlerce masumun hayatını kaybettiğini anımsattı. Bu saldırılarda, bir depremde kaybedilen insan kadar canın yittiğine değinen Aktaş, zulmün bir an öne durması gerektiğini söyledi. Aktaş, deprem ülkesi Türkiye'de sonyıllarda da küresel ısınma dolayısıyla yangın, sel, kuraklık, orman yangınlarının yaşandığını anlatarak, Kocaeli'yi afetlere karşı dirençli şehir haline getirmek için çalıştıklarını, akademisyenlerin bu tür çalıştaylarla yerel yönetimlere vereceği katkıyı önemsediklerini ifade etti.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak çalışmaların multidisipliner alan olduğuna işaret ederek, deprem gibi doğal afetlerin önlenemeyeceğini ancak yapılacak düzenlemelerle etki ve hasarlarının azaltılabileceğini vurguladı.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI